Arbors ovat jo kauan lakanneet olemasta vain virkistystarkoituksia. He panivat keittiön pöydät ruoanlaittoon. Myös täällä se on usein asennettu huonekaluja ja liesi kynnyksille. Uunien rakentaminen tuli suosituksi. Tämä johtuu halusta varustaa lepopaikka siten, että se on mahdollisimman mukava. On olemassa useita erilaisia uuneja, jotka on suunniteltu erilaisiin toimintoihin. Useimmille paviljongeille valitaan yhdistelmärakenteet, joissa yhdistyvät hiekkalaatikko, grilli ja takka.
Uunien tyypit ja niiden ominaisuudet
Eri uunien välillä ei ole olennaisia eroja. Suuri määrä tällaisia rakenteita viittaa seuraaviin tyyppeihin:
- grilli;
- liesi, takka;
- grilli;
- grilli grilliä varten.
Tällaisten uunien erottuva piirre on lihan valmistusmenetelmä. Jos se on välttämätöntä merkitä sen päälle, tämä malli on brazier. Kun grilli keitetään, uunia huvimajaksi kutsutaan grilli tai grilli.
Uusimpien versioiden välillä on melko vähän eroja. Grilliuuni on yleensä varustettu kannella. Koko keittiökompleksit ovat nykyään suosittuja.
uunit
Venäläisissä uuneissa on melko suuri määrä design-ominaisuuksia. Tästä syystä ne eivät ole rakennettu huvimajoihin. Yleensä tällaisissa paikoissa on rakennettu pieniä mini-uuneja. Ne on tyylitelty venäläisiksi, mutta he pystyvät suorittamaan höyrylaitteen tehtävät sekä grillipaikat kesäkeittiölle tai huvimajalle. Usein he perustavat grillirenkaan.
hiilipannu
Tämä uuni on kooltaan pieni. Alle on tarpeen täyttää matala-perusta. Sopiva pohjapylvään tyyppi. Takka takka grilli huvimaja luo ilmapiirin mukavuutta ja lämpöä. Se on yksinkertainen versio ruoanvalmistuksen suunnittelusta.
Useimmissa paikoissa olevissa uuneissa pyyhkeet, joissa on mukava tuhkakuppi, laatta ja pesuallas. Näin voit lisätä ruoanlaiton mukavuutta.
grilli
Tämä uuni on kätevä ja kompakti muotoilu. Se voidaan rakentaa kesäkeittiöön. Usein grilli-uuni sijoitetaan pyöreän lehtimajan keskelle. Se voidaan muuntaa kattilan asennusta varten.
Grilli on erinomainen liha. Siinä voit valmistaa erilaisia ruokia vihanneksilla. Kätevä liesi on huomattava rakentamisen ja käytön helppouden vuoksi.
Smokehouse
Suurikokoisissa uuneissa, joissa on erilaisia malleja, tupakointiasema on asennettu. Sivuilla on asennettu erikoiskotelot, jotka sijoitetaan keittiökoneisiin. Tällainen monimutkainen on yleinen. Ainoa haittapuoli on korkeat kustannukset. Savustamon alla pitäisi olla luotettava pohja. On parempi, jos uunin pohja on laatta.
Uunin valinta
Ennen lehtimajan rakentamista olisi kehitettävä hankkeensa. Mikä on uunin valinta, olisi määritettävä näiden ominaisuuksien mukaisesti:
- mukavuus työskennellä hänen kanssaan;
- liesi mitat;
- uunin ja lehtimajan suunnittelun harmoninen suhde;
- materiaalien lujuus;
- mahdollinen lämpötila-alue uunin uunissa.
Kun huvimaja on rajallinen ja uunilaitteiston kapasiteetti ei ole siellä, se rakennetaan parin metrin päässä rakennuksesta katoksen alla.
Uunin rakentaminen valmiiseen lehteen
Jos huvimaja rakennetaan jo valmiiksi ja uunia ei ole vielä asennettu, kannattaa miettiä kannettavaa versiota. Jos valitset kiinteän uunin, sen rakentaminen on melko vaikeaa. Tässä tapauksessa on tarpeen:
- valita uunin myyntivaihtoehto monesta eri mahdollisesta;
- ostaa materiaaleja;
- järjestää pohja, johon liesi sijoitetaan;
- ennen sitä purkaa valmis lattia paikassa, jossa liesi asetetaan.
Jokainen näistä vaiheista sisältää monia hienovaraisuuksia, jotka on otettava huomioon työn aikana.
Uunin rakentaminen
Voit rakentaa uunin itse. Vähimmäisvarustukseen kuuluu uuni, paahtopannu ja työpöytä. Uuni sijaitsee uunin vasemmalla puolella. Sen yläpuolella voit varustaa paikan ruoanlaittoon tai tupakointiin. Oikealla pitäisi järjestää paikka työpöydälle. Se voi nopeasti valmistaa vihanneksia tai lihaa paahtamiseen. Myös pöydän alla olevassa tilassa on usein keittiövälineet.
Jos asennat vaimennin, voit uunissa paistaa erilaisia elintarvikkeita. On syytä pohtia, missä polttopuiden varastotila on varustettu. Uuni sijoitetaan katoksen alle, mikä poistaa saostumisen mahdolliset vaikutukset.
Säätiön rakennus
On parempi, jos uuni ja lehtimaja rakennetaan samaan aikaan. Näin voidaan suorittaa kaikki uunin rakentamisen vaiheet oikein. Säätiön rakentamisessa toteutetaan seuraavat toimet:
- Kaivaa reikä puoli metriä syvälle;
- täytä pohja gravelilla;
- tasoita pinta siten, että tyynykerros on 30 cm;
- murskattu sora vesi;
- kiristä tyyny;
- asenna teräsvarsien vahvistuskehys (voit käyttää valmiita verkkoa);
- rakentaa muotti perustukselle;
- Kaada konkreettinen kuoppa.
On muistettava, että uunin pohja olisi sijoitettava lattian alle 5 cm: iin, kun betoni kovetetaan ensimmäisellä viikolla jatkuvasti kostutetusti. Tämä lisää sen luotettavuutta sekä poistaa halkeilua. Vain 20 päivän kuluttua tulisi sijoittaa vedeneristyskerros.
Suorittavat muuraukset
Uunissa sijaitsevalla liesi on monia toimintoja. Se on varustettu useilla laitteilla, jotka lisäävät mukavuutta kypsennyksen aikana. Käytetyt osat ja materiaalit:
- pöytälevy;
- palo-tiili;
- muurauslaasti.
Kun kaikki tarvittavat elementit ovat valmiita, voit aloittaa jalustan asettamisen.
tuki
Ensin täytyy laittaa seistä uunin alle. Se voidaan jopa rakentaa onttoja tiilistä.
Ensimmäistä riviä asetettaessa tulee olla erityisen varovainen. Sinun tulisi säännöllisesti tarkistaa kunkin rivin taso ja kulmat. Rakennettaessa toista riviä on kiinnitettävä tiiviisti tiilet. Heti kun 6. rivi on valmis, seistä voidaan pitää valmiina. Täten muodostuu, jonka alle asetetaan polttopuut.
Alempi päällekkäisyys sopii seitsemänteen riviin. Seuraavaksi 8 seuraa uunin pohja.
Tulipesän ja leikkauspöydän suorittaminen
Tulipesälle on välttämätöntä valmistaa tulisijoituspalikoita. Asenna ovi myös oikein. Uunin järjestely alkaa 9 rivillä. Työn aikana on tarpeen tarkistaa tiilien vaaka-asento.
On parempi tilata pöytälevy, joka on asetettu koon alle. Se olisi asetettava työpöydän tiiliin uunin oikealla puolella. Liitokset on välttämättä voideltu silikonitiivisteellä. Pöytälevyllä suoritetaan koko valmistusprosessi. Leikkuupöytä voidaan rakentaa levyistä. Ne tulisi kuitenkin ensin käsitellä huolellisesti.
Uuni suljetaan seuraavaksi 11. Oven risteyksessä ja muurauksessa tulisi olla siteet. Top grilli. Tärkeintä - sen pitäisi olla helppo ylläpitää ja poistaa.
Paahdettu tila
Kun tulipesä on valmis, kaapin uuni voidaan asentaa. Mukavuuden vuoksi se asetetaan etupuolelle yhteen riviin. Tämän avulla voit sijoittaa vartaita. Jäljelle jäävät rivit 16 on suunniteltu muodostamaan ja täydentämään paistotilaa. Tiilet on sidottu. Kaapin seinät päättyvät 17 seuraavaksi.
Jos haluat muodostaa visiirin uunin yläpuolelle, holvin pituus on 50 mm.
Holvin tekeminen on varsin vaikeaa, varsinkin jos ei ole muurauskokemusta. On tietty toimintasarja:
- kartonkikappale valmistetaan;
- sitten se leikataan useiksi paloiksi tiilien kooksi;
- seuraava osa on merkitty merkillä tietyllä tiilillä;
- leikkaa tiilet ennalta valmistettujen merkkien avulla;
- Holvit on valmistettu holvin muotoon ja kiinnitetty;
- tiilet pinottuina;
- liuoksen asettamisen jälkeen tuurn poistetaan.
Näiden yksinkertaisten toimien jälkeen koodi voidaan pitää valmiina. Tämän jälkeen paistokammion asettaminen jatkuu.
22 riviä pitkin sinun täytyy työntää äärimmäinen tiili, jotta saat visiirin. Olisi huolehdittava siitä, että kulmat, jotka on muodostettu sivuseinien liitoskohtaan takaseinään, on kiinnitettävä asianmukaisesti.
23 rivi muodostaa savupiipun. Tämän jälkeen paistokammio päällekkäin. Toimii 15 riviä, joka muodostaa kannen.
savupiippu
Savupiippu kaventuu 26. rivillä. 27: ssä ensimmäinen rivi ligoidaan. Seuraava askel on savupiipun asentaminen. On tärkeää seurata kastiketta. Savupiipun sisäpuolen tulee olla 20 x 20 cm. Tätä kokoa on kunnioitettava edellyttäen, että uunin mitat ovat 70x70 cm. Asennuksen jälkeen se on peitetty tiilillä.
Uunin rakentamisen aikana tietyt säännöt ovat erittäin tärkeitä. Jos kokemusta ei ole, on oikein asentaa oikea asennus. Esimerkiksi on epätodennäköistä, että newbie pystyy rakentamaan tiilikatot. Tätä varten sinun on luotava puusta valmistettu tukirunko. Sen elementit on kiinnitetty toisiinsa ruuveilla. Ymmärtää kehyksen tukikentän liuoksen täydellisen kovettumisen.
Muurausparametrien valvonta. Työprosessissa on käytettävä tasoa, goniometriä ja putkea. Tällöin liesi geometrian kanssa ei ole ongelmia.
johtopäätös
Viimeistely on tärkeää kaikille. Sen toteuttaminen on kuitenkin maku. Uunia voidaan käsitellä kipsillä tai keraamisilla laatoilla. Jos liesi tehdään taitavasti, hän ei ehkä tarvitse viimeistelyä. Se toimii lehtimajan koristeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.